03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Almanya havalimanlarının Türk işçi arayışı devam ediyor

Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte Avrupa havalimanlarında başlayan yoğunluğun ardından personel sıkıntısı ana sorun olmaya devam ediyor.
13.08.2022

Ortadoğu Turizm 

Avrupa'da seyahat talebinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Almanya, havalimanlarında beklenenden daha az sayıda Türk işçinin çalışmaya başladığını açıkladı.

Türk işçilere yönelik başvuruların istenilen düzeyde olmaması nedeniyle yetkililer, Türkler için başvuru sürecini kısaltma kararı aldı.

Almanya'da havalimanlarında çalışan azlığı nedeniyle ülkede kaosu azaltmak için Türk işçi arayışı gündemde. Alman basını havaalanında kalabalık bir personel olduğunu belirtirken, beklenenden daha az Türk işçi olduğunu kaydetti.  Bazı havalimanlarının hala Türk işçileri beklediği kaydedildi.

Türkiye'den gelen işçilere saat başına en az 15 Euro (yaklaşık 276 TL) ödenecek.  Güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli Alman havaalanlarında ihtiyaç olan pozisyonlar için arayış devam ediyor. 

Türkiye'den gelen işçilere saat başına en az 15 Euro (yaklaşık 276 TL) ödenecek.  Güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli için Alman havaalanlarında arayış devam ediyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.